allt om webben och svenska sidor!

Billigare shopping via internet

Det blir allt fler internetanvändare i Sverige och de flesta använder internet mer eller mindre varje dag för email, resor, sociala medier eller shopping. I många fall har internet helt tagit över den marknad som tidigare haft verksamhet i fysiska lokaler. Dock finns det en hel del fördelar för konsumenter att ha internet som bollplank vid shopping även om man väljer traditionell butik för sina köp och framförallt handlar det om att kunna betala mindre. Det finns idag många aktörer som jobbar med att jämföra priser och flera av dom har funnits sedan länge. Ett par av dessa är pricerunner och prisjakt. Tanken med dessa tjänster är att man skall kunna söka efter det man vill köpa och se var den kostar minst inklusive frakt. Denna industri har fått en ökning i och med lansering av smartphone var man genom att läsa av en streckkod kan se förslag på billigare möjligheter. Detta är en funktion som gör att internet påverkar även när det kommer till vanlig handel.

Trots de möjligheter som finns när det kommer till att jämföra priser är nätshopping eller e-handel som det också heter, i flertalet situationer klart billigast. När det är fråga om elektronik och kläder är näthandel någonting som allt fler väljer mot bakgrund av det stora sortiment man kan välja på, samt att man enkelt kan handla från andra länder var det är billigare. Enligt svensk handel har svenskarna blivit de i norden som känner störst problem inför nätshopping, men det är inte en fråga om betalsystem. Dessa har utvecklats snabbt och har nu blivit nästan lika säkra som att ta ut pengar från en uttagsautomat. Vad som avskräcker svenskar från e-handel från andra nationer är garantibevis och säkerhet för hur reglerna ser ut ifall nu det man köper skulle gå sönder.

Även om denna osäkerhet är utbredd, har i dagsläget omkring 80 procent av svenskarna handlat på internet i något sammanhang och redan ett par år bakåt i tiden, 2009, handlade vi för ca. 750 miljoner kronor via internationell internethandel. Utvecklingen har under senaste åren inte fått någon större ökning.

Vad är healing?

2014-01-14 06:22

Bland de medium som gjort sig ett namn bland svenska allmänheten är det ett fåtal som inte är bofasta här sedan en tid tillbaks. Utöver de utländska medium och healers som blivit kända genom sina böcker och föredrag, finns det en handfull medium som stadigt arbetar i eller från Sverige. Detta i såväl tv-produktioner som genom stadiga kurser och föredrag. En av de som på senare år kommit att bli omtalad och sökt är Birkan Tore. För de som inte annars har ett större intresse för detta område är det förmodligen genom sin medverkan i ”det okända” som han känns bekant. Dock är arbetet med svensk tv någonting Birkan Tore sysslar med utöver sina huvudsakliga uppdrag.

För Birkan är det viktigt att jobba med healing ur flera perspektiv. Han säger sig vilja bidra till att människor hittar sin egen väg och att de kan vara balanserade. Det finns en hel del som tyder på att detta verkligen är en drivkraft för Birkan Tore.

En ny skola
Som många andra medium och healers var det reiki som blev första kontakten med dessa fenomen även för Birkan Tore. I intervjuer berättar han om att han redan som barn sysslade med healing på sig själv men utan att tala om det. För honom var det fullt naturligt att hela sig när det behövdes. Tanken med att börja med reiki-undervisning handlade om att förstå hur det gick till och vad han skulle göra för att jobba vidare med dessa tekniker. Dock var det inte fråga om reiki. Birkan Tore säger sig känna stor skillnad mellan reiki och det han själv upplevt och som han nu kallar atlantean healing. Även de vänner han behandlade upplevde en skillnad mellan dessa tekniker.

Då Birkan ville sprida de kunskaper och den kraft han fått uppleva utformades sätt att lära ut detta. I dagsläget åker Birkan runt i hela världen och föreläser och utbildar i detta. I Sverige finns det redan ett stort antal personer som gått de kurser som finns i denna typ av healing.

Det finns många olika sätt att förhålla sig till healing och arbete som medium. För Birkan var det dock klart redan tidigt att han skulle sprida detta vidare och bidra till att andra kunde uppleva allt som han själv var med om. Det finns en hel del medium runt om i världen vilka känner en önskan om att utbilda och sprida. Det är inte konstigt att det nu för tiden finns en stor mängd valmöjligheter för den eller de som vill förstå och lära sig hur man kan jobba med healing på olika sätt. Enligt Birkan Tore sker det förändringar i världen vilka indikerar att vi höjer vår energifrekvens och därmed får tillgång till sådant vi inte tidigare haft så nära. Healing och clairvoyance är två av de områden som skall ha sin förklaring i denna högra svängning som man kan läsa om. För den som vill se världen skifta fokus mot någonting hållbart och bättre, är detta någonting som välkomnas.

Badrumsrenovering som gick fel

2013-11-07 14:35

Badrumsrenoveringar MalmöBadrumsrenovering som gick fel

Att anlita ett professionell hantverkare är inte något gemene man gör varje vecka. Så oftast så det prisbilden som styr var valet hamnar. Men precis som med allt annat så får du oftast det du betalar för. Det ska understrykas om att ett högt pris per automatik heller inte innebär att det blir bra men absolut så får man bort de sämsta hantverkarna i branschen.

Eftersom jag själv är verksam är en verksam hantverkare så vet jag hur svårt det kan vara att få tag på duktigt folk. Anledningen till att jag skriver detta är just för att jag vet hur det är när jag kommer hem till folk som precis renoverat sitt badrum och inte är nöjda. Det kan vara så att fallet i duschen inte är tillräckligt bra och det samlas mycket vatten eller att det är sprickor i fogarna och i kaklet ibland.

När man jobbar med badrumsrenovering i Malmö så länge som jag har gjort så är det ändå lika tråkigt när man behöver berätta för någon att allt måste göras om. Och att det antagligen kommer att kosta ännu mer än vad de lagt på den från allra första början.

Vissa tackar nej för att de inte har råd att göra om det igen och de som har råd, ja de lär sig en dyrköpt läxa över hur viktigt det är att anlita någon som vet vad det är de håller på med när det gäller badrumsrenovering. Så mitt absolut starkaste tips är att få be om referenser.

Har hantverkaren renoverat ett badrum tidigare så måste ha någon man kan få ringa och höra hur nöjd man blev med jobbet. Får man ett nej på den så bör man i allra högsta grad leta vidare.

Intressant, eller hur? Klicka här : Badrumsrenoveringar Malmö för mer information.

En bra värmepumpsguide på nätet

2013-10-12 02:15

VärmepumpsguideVi var iväg hos en återförsäljare för värmepumpar idag, och tittade på ett flertal olika modeller från Toshiba. Vad vi däremot inte hade trott, det är att marknaden för dessa produkter uppenbarligen är enorm, och den beställning vi skulle lägga idag blev inte av.

Trots att vi faktiskt hade bestämt oss, så kändes det plötsligt som om vi rusade in i beslutet när vi stod där mitt i havet av pumpar.

När vi pratade med säljaren försökte vi få lite mer klart för oss vad som gäller, men jag vet egentligen inte riktigt om det hjälpte. Tydligen finns det olika modeller av värmepumpar som värmer olika stora ytor olika bra. Jag gissar på att det har att göra med hur stark pumpen är. Det finns också golvstående och vägghängda fläktar, där vägghängda i många fall är att föredra men inte alltid. Och så fortsatte det. Med argument efter argument.

Efter ett tag gav jag helt enkelt upp. Ni vet själva hur det är ibland. När man inte förstår så slutar man helt enkelt att lyssna, det blir bara enklare så.
Vi tackade i alla fall för oss, och valde att bege oss hemåt igen för att tänka lite mer på saken.

Med oss fick vi tips om en värmepumpsguide på nätet, en guide som skall hjälpa oss ett litet steg extra på vägen och förhoppningsvis göra valet lite enklare. Som det ser ut just nu är jag otrolig tveksam till om det fungerar.

Nä, mina vänner som bor på internet. Nu går ögonen i kors här, bokstavlig talat, och det är dags att avsluta denna dagen. Förhoppningsvis gör några timmars skönhetssömn att jag tänker lite bättre imorgon, och kanske till och med kommer på en lösning. Man kan ju alltid hoppas..

Fastighetsbolag Malmö – Om Wihlborgs

2013-08-13 17:50

För mig som hyresgäst hos ett fastighetsbolag är det oerhört viktigt att bolaget har en lång historia och ett gott rykte. Det kanske kan låta lite väl seriöst, men tro mig, det är viktigt.

Jag har haft lägenhet på ett flertal skumma och mindre skumma ställen här i Malmö. Både i förstahand och i tredje hand. Tror mig, det spelar ingen roll hur fin din lägenhet är, eller hur lyxutrustad den är. Har du en helt värdelös hyresvärd som inte förstår att ta sitt ansvar, ja då kvittar det. Hela upplevelsen kommer ändå att bli värdelös.

Så ja, denna gången är det alltså dags att hitta något ordentligt, något som verkligen känns seriöst och som framförallt kan bli långvarigt. Jag är trött på att flytta runt nu, jag har bott på ett antal ställen här i stan nu och jag vet i vilket område jag känner mig hemma. Det är där jag vill bo och det är där jag letar.

Ja, det är väl det jag skall göra idag, leta lägenhet. Jag har redan en fastighetsägare i åtanke som jag skall ta och ringa till, och sen får vi helt enkelt se om det ger något. Lägg nu märke till att jag inte drar alla över en kam. Du är kanske en liten privat fastighetsägare, och tar hand om dina hyresgäster exemplariskt. Kudos till dig då! Absolut. Men mina erfarenheter säger tyvärr något annat, och nu kommer jag alltså enbart vända mig till seriösa företag som har bevis på att de vet vad det gör.

Vad har ni för planer idag mina vänner? Är det stranden som lockar, eller står ni fortfarande och svettas på jobb här i sommarvärmen? Någon skall ju göra det.

Läs mer om oss här!

Leave a comment for: "Fastighetsbolag Malmö – Om Wihlborgs"