Billigare shopping via internet

Det blir allt fler internetanvändare i Sverige och de flesta använder internet mer eller mindre varje dag för email, resor, sociala medier eller shopping. I många fall har internet helt tagit över den marknad som tidigare haft verksamhet i fysiska lokaler. Dock finns det en hel del fördelar för konsumenter att ha internet som bollplank vid shopping även om man väljer traditionell butik för sina köp och framförallt handlar det om att kunna betala mindre. Det finns idag många aktörer som jobbar med att jämföra priser och flera av dom har funnits sedan länge. Ett par av dessa är pricerunner och prisjakt. Tanken med dessa tjänster är att man skall kunna söka efter det man vill köpa och se var den kostar minst inklusive frakt. Denna industri har fått en ökning i och med lansering av smartphone var man genom att läsa av en streckkod kan se förslag på billigare möjligheter. Detta är en funktion som gör att internet påverkar även när det kommer till vanlig handel.

Trots de möjligheter som finns när det kommer till att jämföra priser är nätshopping eller e-handel som det också heter, i flertalet situationer klart billigast. När det är fråga om elektronik och kläder är näthandel någonting som allt fler väljer mot bakgrund av det stora sortiment man kan välja på, samt att man enkelt kan handla från andra länder var det är billigare. Enligt svensk handel har svenskarna blivit de i norden som känner störst problem inför nätshopping, men det är inte en fråga om betalsystem. Dessa har utvecklats snabbt och har nu blivit nästan lika säkra som att ta ut pengar från en uttagsautomat. Vad som avskräcker svenskar från e-handel från andra nationer är garantibevis och säkerhet för hur reglerna ser ut ifall nu det man köper skulle gå sönder.

Även om denna osäkerhet är utbredd, har i dagsläget omkring 80 procent av svenskarna handlat på internet i något sammanhang och redan ett par år bakåt i tiden, 2009, handlade vi för ca. 750 miljoner kronor via internationell internethandel. Utvecklingen har under senaste åren inte fått någon större ökning.

Bäst frisör i Halmstad

Som en mellanstor svensk stad på Bjärehalvön, kan man lätt tro att Halmstad är någon sorts lantlig idyll där invånarna lever sina liv långt från rådande trender i övriga landet. Men sanningen är att Halmstad, trots sin storlek och i någon mån avlägsna placering på den svenska kartan, är en pulserande storstad i ett lite mindre format. Här hittar du till exempel ett av landets bästa ute- och krogliv, och detta gäller inte bara under sommaren då Halmstad invaderas av horder av festsugna turister. Staden rymmer flera fantastiska restauranger och nattklubbar som året runt drar stor publik.

Detta, i kombination med de vackra och i många fall dramatiska landskapen som omger Halmstad, gör att många bröllop genomförs här under alla tider på året. I Halmstad hittar du Bästa Bruduppsattningar hos Citysalongen och efter ett besök där kan du vara säker på att du ser så vacker ut som möjligt inför din stora dag.

Naturligtvis kan denna frisör i Halmstad även se till att övriga gäster blir fina inför bröllopsfesten. Dessutom ordnar de klippning, färgning, förlängning och styling av hår inför alla övriga tillfällen. Gör gärna ett besök här inför nästa krogrunda i det spännande pulserande nattlivet som Halmstad har att erbjuda.

Ekolod och vertikalfiske

Vertikalfiske är en metod som blivit omåttligt populärt de senaste åren. Vertikalfiske påminner om amerikanska Drop Shot-tekniken och bygger på att man med jiggutrustning fiskar rakt ner, inte helt olikt pilkning. Detta görs enklast från båt även om det går att göra från land om landterrängen och havsbotten tillåter det. Man vill, som alltid, helst veta var fisken står och vid vertikalfiske bygger egentligen hela tekniken på att man har exakt position på fisken och därefter lägger betet alldeles intill. Även om man kan ha mycket god kännedom om bottenstruktur och var fisk brukar stå så vänder sig många till ekolod för att underlätta i detta. Det finns dock lite att tänka på när man skaffar ekolod för vertikalfiske.

Val av ekolod
Vertikal fiske görs oftast från stillastående båt vilket betyder att de flesta ekolod kan ge lite klurig information. Principen med uppdateringen av bilden på ett ekolod är att den kontinuerligt uppdaterar bilden i sidgående riktning. Detta fungerar perfekt när båten rör sig och man får då bottenkurvaturen på ett korrekt sätt som är lättavläst. Står man still får man dock samma djupinformation (med mycket liten eller kanske stor skillnad beroende på vågor) hela tiden och bottenkurvan planar ut. Man får fortfarande information om fisk skulle dyka upp, däremot får du informationen fördröjt och man kan då missa den aktuella positionen av fisken. För att möta detta bör man istället välja ett ekolod med realtidsfönster. Istället för att rita upp en kurva får man då oftast istället en stapel som visar var botten och eventuella fiskar befinner sig djupmässigt. När man då släpper ner betet ser man även betets djup och detta gör det mycket enkelt att få betet på rätt djup i förhållande till fisken. Realtidsfönster är något de flesta ekolod idag har, men man ändå bör för säkerhetsskull alltid försäkra sig om att det ekolod man planerar skaffa har detta.

Givare och frekvenser
Vertikal fiske utförs vanligen på relativt grunda vatten och man bör då se till att man har ekolod och givare som har bred givarkon, så ekolodet fångar upp så stort område som möjligt, gärna ett ekolod med 60° och uppåt. Båda märkena Humminbird och Lowrance erbjuder flertalet ekolod som har detta. Att föredra för just vertikalfisket är frekvensen 50kHz eller där i närheten (83kHz går också mycket bra) framför DownImaging-frekvenserna då dessa har svårare för att tydligt fånga upp och återge fisk. Därför kan man i många fall klara sig på de lite billigare lösningarna som Lowrance Elite-serie eller Humminbirds 300-serie. Givetvis finns det alltid vinster i att gå upp på de dyrare modellerna men det är definitivt inte nödvändigt för bra fiskeresultat.

Kan en webbyrå i Stockholm öka omsättningen för mitt företag?

Om man har ett företag i Stokcholm – oavsett bransch – så vet man att konkurrensen är stenhård och att minsta lilla misstag kan vara svårt att reparera. Man måste alltså som företagare i Stockholm hålla sig på tårna på ett helt annat sätt än vad man kanske behöver göra i en mindre stad som exempelvis Kramfors där konkurrenssituationen inte är lika stor och man på så sätt ändå får kunder. I Stockholm är det dessutom betydligt svårare att sticka ut – startar man ett företag i Stockholm så kan det nästan gå månader innan man börjar få regelbundna uppdrag. Detta naturligtvis beroende på vilken bransch man huserar inom – är man snickare så är det svårare medan man som en unik försäljare av marockanskt kakel förmodligen har det lite lättare.

Det finns dock en del tips som man kan använda sig av för att separera sig lite från sina konkurrenter och ett av dessa är att man vänder sig till en webbyrå. Genom att anlita en webbyrå så kan man nämligen få hjälp med hemsidan, man kan få en reklamkampanj som börjar vevas i tv och man kan få hjälp med att lägga upp saker som schema och annat som underlättar för dig som företagare.

Just att sticka ut är viktigt och här har alltså en webbyrå en delikat uppgift framför sig oavsett vilket uppdrag den ställs inför. Får en webbyrå i Stockholm ett uppdrag från en snickare så vet de att de liksom måste arbeta väldigt hårt med att skapa en hemsida som får denna snickare att verka bättre än sina konkurrenter. Det gäller liksom att glänsa och sticka ut – och som snickare räcker det inte längre att du enbart är duktig på ditt arbete. Syns du inte, så finns du inte – så skulle man krasst kunna säga att verkligheten i Stockholm ser ut. Här skulle alltså en webbyrå – genom att exempelvis skapa en hemsida till dig och din snickarfirma – kunna ändra föutsättningarna radikalt för dig. En hemsida med den vanliga informationen om dig och dina anställda, lite olika prisbilder, foton på er och övriga profiler läggs ut på nätet och vips så har ni nått en helt ny kundkrets.

Kan en webbyrå i Stockholm fixa nya kunder till mitt företag?

Att använda sig av internet – snarare än att annonsera exempelvis via tidningen – har nämligen visat sig vara både ett billigare och betydligt effektivare verktyg då det handlar om att attrahera kunder och detta egentligen oavsett bransh eller var man bor. Det kan alltså röra sig om en snickare i Stockholm eller en kiosk i Kiruna – till en relativt liten summa kan en webbyrå skapa en plattform där du på ett helt annat sätt kan både kommunicera med och nå nya kunder.

En webbyrå fyller alltså en väldigt stor funktion numera i och med att hela samhället under senare år har digitaliserats. Företag, som exempelvis den här snickaren i Stockholm, har alltså väldigt goda möjligheter att få nya kunder om man använder en webbyrå – det gäller bara att hoppa på tåget i tid.

Är takstolar dyra?

För att lägga ett nytt tak krävs det ofta att man även byter takstolar – det är nämligen i dessa som man fäster resten av taket i och som håller taket på plats i huset. Att byta takstolar kan vara ett relativt dyrt projekt och definitivt ingenting som man gör själv om man inte har den kunskapen vill säga. Priset på att få sina takstolar bytta varierar beroende på hur stort hus du har, vart i landet du bor och framförallt kanske vilka mått ditt hus har. De flesta hur är nämligen byggda efter något som kallas standardmått och detta underlättar naturligtvis för firmor som tillverkar takstolar – på så sätt har de nämligen råd att lagra takstolar som sedan står redo för leverans den dagen någon behöver dem.

Vid speciellt nybyggda hus så har man dock börjat frångå principen utan vill hitta nya vinklar och andra mått på taken och detta gör proceduren lite svårare för företagen. Har du ett sådant hus så är risken alltså större att dina takstolar kommer att bli dyra i slutändan – detta på grund av att man måste tillverka helt nya anpassade efter måtten på ditt hus och detta kostar naturligtvis lite extra. Men att du sedan i slutändan får ett bra resultat – det behöver du absolut inte oroa dig för. De företag som bygger och monterar takstolar är nämligen numera så pass vana och kunniga att de klarar av vilka mått på vilka hus som helst. Sedan att det tar lite längre tid och att det blir dyrare för dig – ja, det får du helt enkelt acceptera. Takstolar är nämligen ingenting du vill spara in pengar på då de som sagt är bärande för hela ditt tak.

Kostar takstolar mer i Stockholm?

Själva prisbilden för takstolar som är anpassade för hus med standardmått kan också variera beroende på vart i landet man bor. Generellt kan man säga att det är lite dyrare i Stockholm än i övriga landet – detta beroende på att man tjänar mer där och att levnadskostnaderna räknas som högre än vad de exempelvis gör i Umeå eller Skellefteå. Dock ska man veta att det även finns fler företag som sysslar med takstolar i Stockholm än vad det gör i övriga Sverige – detta medför att konkurrensen blir större och att man på så sätt som kund faktiskt kan lyckas pressa priset för sina takstolar nedåt. Men här gäller det dock att se upp lite – att hela tiden välja den billigaste firman kan i slutändan visa sig vara väldigt kostsamt.

Det finns nämligen många företag som levererar rena fuskjobb och som lämnar dig med tak som du måste byta efter bara något år. Bäst är alltså att noggrant kolla bland olika företag som sysslar med just takstolar innan man bestämmer sig för att anlita någon för jobbet – detta gäller naturligtvis inte bara takstolar och Stockholm utan alla slags jobb över hela Sverige. Man har själv ett ansvar som privatperson att välja firmor – det är något som ofta tyvärr glöms bort.

Hemstädning med RUT-avdrag – för att du ska få råd att ta hjälp hemma

I och med att svenska staten har infört RUT-avdrag så har det blivit betydligt enklare för fler att få råd med att ta hjälp med städningen hemma. RUT betyder Rengöring, Underhåll och Tvätt och är innebär att staten subventionerar hushållsnära arbeten i din bostad. Förutom städning och tvätt av kläder, gardiner med mera så räknas även vissa former av underhåll, såsom trädgårdsarbete och gräsklippning. För att få exakt information om vad du får dra av kan du läsa på Skatteverkets hemsida.

Det är många som uppskattar att det har blivit billigare att ta hjälp med städning och framför allt att det nu har blivit mer legitimt. Tidigare har det varit mycket svartarbete inom den branschen, men det har nu förändrats. Det finns ju ingen anledning att ta hjälp av någon för nästan samma pengar som inte har vare sig kontrakt eller försäkring. Klart bättre är det ju att anlita någon som  har vettiga villkor och som gillar sitt jobb.

En person som är proffs på städning gör också ett mycket mer effektivt arbete än du själv troligtvis gör. Med väl inarbetade rutiner och god teknik går det på ett huj att städa en bostad och detaljer som de flesta missar tas med. Så får du tid till annat, en avlastning i vardagen och hjälper till att skapa nya arbetstillfällen.

Hemstädning vanligast i Stockholm

Man kan förstås fråga sig varför det enligt statistiken är vanligast med hemstädning i Stockholm just. Beror det på att folk överlag har bättre inkomster här, eller har det blivit mer socialt accepterat? Många som har ett väldigt stressigt schema bor i vilket fall som helst just i den regionen. Det ställs höga krav på att göra karriär i storstaden. Oavsett så måste man säga att de som utnyttjar chansen är smarta då de slipper ett moment som ofta tar en stor del av fritiden. De hjälper också till att skapa nya jobb.

Kritik mot ”pigtjänster”

Vissa tycker att hjälp med hemstädning är en lyxvara och att många som är anställda på städföretag utnyttjas och jobbar för slavlön. Så ska det självklart inte vara! Se till att du använder dig av ett företag som både har F-skattesedel så att du kan utnyttja RUT-avdraget och dessutom att de har kollektivavtal och att de kan uppge för dig hur de vidareutbildar sin personal. Det finns ingen anledning att se ner på den som har städning som sitt yrke. Snarare så är det ett jobb som kräver god arbetsteknik och känsla för detaljer för att man ska få ett bra resultat – och det vill ju självklart du som anlitar någon för att städa hemma hos dig.

Regelbunden hemstädning eller tillfällig städhjälp?

Även om du inte tycker att du har råd att ta hjälp med hemstädningen regelbundet så kan du kanske fundera på om du skulle ha nytta av att få hjälp med exempelvis fönsterputsning någon gång om året, krattning av löv på hösten eller storstädning på våren. Allt det hör till de tjänster som du kan räkna med i RUT-avdraget. Ta hjälp av ett städproffs nån gång då och då och upplev skillnaden!

Hemstädning – en skön avlastning i vardagen

Det är inte lätt att leva upp till samhällets krav idag. Man förväntas göra karriär, ha tid för familjen, egen personlig utveckling, träning, fritidsaktiviteter, laga god mat, ta hand om utseendet, listan verkar aldrig ta slut. En sak som många familjer hamnar i gräl om är ofta städningen. Vem vill skura toaletten när man kommer hem trött från jobbet? Vore det inte skönt att istället kunna ta en skogspromenad eller sitta ner och läsa en bok?

Den som har små barn vill nog hellre kunna ägna sig åt att leka med dem än att springa runt med dammsugaren. Även om barnen när de blir lite större givetvis kan hjälpa till med städningen, så finns det kanske annat ni skulle kunna göra tillsammans. Varför inte koka sylt, lägga ett pussel eller grilla korv nere vid närmaste badsjö?

Att ta hjälp med städningen hemma behöver alltså inte vara något man gör för att man är lat, utan snarare för att man hellre vill lägga tiden på något annat som känns viktigt. Att anlita någon annan för att städa gör också att man kan få städningen utförd snabbt och effektivt och med ett bättre resultat än man själv får till.

Bra för allergiker

Ta till exempel den som har problem med allergier. Att det är rent i hemmet är viktigt för att må bättre då. Har du tid att dammtorka varje hylla minst en gång i veckan, dammsuga hela huset eller lägenheten och våttorka alla utrymmen? Det tar vanligen några timmar per gång om det ska bli ordentligt gjort. Någon som jobbar med det här brukar dock kunna göra det snabbare och ser till att varje del hinns med, då de har väl utarbetade system för att städa. Den som har någon familjemedlem som är allergisk har alltså en stor fördel av att anlita ett städproffs för hemstädningen.

Gott om städfirmor i Stockholm

Just i Stockholm finns det gott om firmor som jobbar med hemstädning. Dock så bör du se till att du väljer rätt leverantör så att du får ett bra resultat när du beställer hemstädning i Stockholm. Se till att du anlitar en firma som ger sina anställda en bra lön, att de har ordentliga ansvarsförsäkringar och, framför allt för den som har allergi i familjen, att de jobbar med miljövänliga metoder. Se till att firman har F-skattesedel så att du kan utnyttja RUT-avdrag och på så sätt får 50 % rabatt på priset.

Hur ofta behöver du hjälp med städningen?

Fundera över hur ofta du skulle vilja få avlastning. För vissa räcker det med att få hjälp med en storstädning då och då eller städning en gång per månad. Andra vill ha hjälp varje vecka. Ta dig en funderare över hur mycket tid du lägger ner på städningen just nu och vad du skulle kunna göra med tiden istället.

Både du och resten av din familj och dina vänner kommer nog att upptäcka att det finns så mycket annat kul man kan göra när man lämnar över städningen till ett proffs. Du kommer att få det renare och trevligare hemma, samtidigt som du får mer tid över till annat. Det kan man gärna betala en slant för.

Fönsterputs i Stockholm

Om du bor i Stockholm och vill anlita ett företag för att tvätta dina eller ditt företags rutor så finns det ofantligt många företag att välja och vraka mellan.

Det finns företag som har varit verksamma i branschen i många årtionden men det finns även nystartade småföretag som snabbt tar sig in i branschen.
Företagen som jobbar med fönsterputsning brukar oftast erbjuda flera olika tjänster inom städning.
De nystartade företagen är ofta egenföretagare som jobbar främst mot privatpersoner och utför fönsterputs av villor och lägenheter.

De större företagen är främst inriktade mot stora företag och fastighetsägare och de brukar oftast vara långtidskontrakt som upprättas för att garantera att rutorna alltid är rena och fina.

Med ett långtidskontrakt så upprättar kunden ett abonnemang hos fönsterputsaren där priset sätts efter hur många rutor som skall putsas och vilken typ av rutor det gäller.

I många fall så krävs det specialutrustning och liftar för att komma åt alla rutor och det blir självfallet en extrakostnad.Utomlands är det ganska vanligt att fönsterputsarna hänger i en sele på utsidan av byggnaden och jobbar sig neråt.

I Sverige så brukar det användas antingen stegar eller maskiner för att nå upp till de höga höjderna.

Fönsterputs på abonnemang

De största företagen jobbar nästan uteslutet på abonnemang.
När ett abonnemang skall upprättas så sker det ett besök på plats följt av ett samtal med kunden för att komma överens om vad det är de vill ha hjälp med och vad det kan tänkas att kosta.

Företagen som jobbar med fönsterputs i  Stockholm brukar ha en färdig offert som räknar på hur många fönsterrutor det gäller och hur många kvadratmeter det blir totalt.

Mindre rutor tar längre tid och blir därför även dyrare, Större rutor såsom de stora rutor som är så vanliga på butiker är det enklaste att tvätta och blir därför också billigare.

I Stockholm när du anlitar en firma för att putsa dina fönster så får du först och främst en startkostnad som är tänkt att täcka transportkostnaderna, sedan är det ett fast pris per ruta.

Priserna är på vanliga villor och lägenheter alltid samma då det inte krävs någon avancerad utrustning men till de mer avancerade fastigheterna med svårtillgängliga rutor så kommer företaget du anlitar att vilja göra en uppskattning för den unika fastigheten.

Att anlita ett företag som har många års erfarenhet i branschen och som har ett gott rykte kan ofta vara ett smart val men dessa företagen vet om det här och kan därför ha högre priser än sina konkurrenter.

Som privatperson kan det bästa vara att kontakta ett litet företag och be dem ge dig en prisoffert och om det är en stor skillnad i priset jämfört med de stora aktörerna på marknaden så kan du välja att anlita det mindre företaget.

Du börjar med att anlita dem en gång och då får du se om du blir nöjd, du kan därefter välja att teckna ett abonnemang med företaget som sträcker sig över hela året.

Då har du alltid rena fönsterrutor.

Checklista för flyttstädning

En flyttstädning är ett omfattande projekt, oavsett om man bor i lägenhet eller hus. Kraven på noggranhet är stora och det finns många detaljer som är lätta att missa när man städar sitt hem. Och slarv kan bli kostbart.

Samtliga rum och utrymmen i bostaden måste rengöras grundligt, från köket och badrummet till hallen och vardagsrummet. Det innefattar således rengöring av kyl och frys, spis och ugn, samt duschutrymmen och badkar, med mera. Som sagt, det är ett omfattande projekt som är tidskrävande och dessutom kräver en hel del kunskap.

Slarv med flyttstädningen kan bli en kostsam historia då hyresvärden eller de som flyttar kan tvingas kalla in en städfirma, som du får stå för kostnaderna för.

Någon standardiserad checklista för flyttstädning finns naturligtvis inte, utan olika hyresvärdar och bostadsrättföreingar kan ha olika krav på städningen. Samma sak gäller förstås de personer som flyttar in efter dig. Man är helt enkelt olika krävande och olika benägen att klaga när det gäller städningen. Men det bästa är alltid att ta det säkra före det osäkra och göra jobbet ordentligt. Då har du alltid ryggen fri.

Här kommer i alla fall ett exempel på hur en sådan checklista skulle kunna se ut, så att du åtminstone kan bilda dig en uppfattning om vad som gäller och sedan ta ställning till hur du vill göra med städningen.

Samtliga rum

• Våttorka målade ytor. Även utrymmen mellan element och väggar.
• Tvätta fönstren på både insidan och utsidan. Torka av fönsterbågar persienner och fönsterbrädor.
• Torka av golvlister, trösklar och dörrfoder.
• Rengör elementen.
• Rengör dörrar och handtag.
• Rengör lampor och tak.

Köket

• Rengör ugnen. Diska plåtar och galler.
• Rengör spisen – inklusive utrymmet bakom och under spisen.
• Avfrosta och rengör kylen och frysen, inklusive utrymmen under och bakom. Diska galler och fack.
• Rengör luckor och skåp.
• Rengör fläkten och fläktkåpan. Avfetta och diska filtren.
• Rengör diskmaskinen – på utsidan samt under och bakom maskinen.
• Rengör skärbrädor och bänkar.
• Våttorka golvet

Badrum/Dusch/Toalett

• Rengör tvättställ och kranar och kalka av dem vid behov. Rengör såväl under som bakom.
• Rengör golvbrunnarna.
• Rengör WC-stolen och kalka av den vid behov. Rengör såväl under som bakom.
• Rengör vattenledningar och andra rör
• Rengör badkaret, såväl bakom som under.
• Rengör duschutrymmet.
• Rengör kranarna.
• Rengör speglarna.
• Våttorka badrumsskåpet
• Skura golvet.

Sovrum/Vardagsrum

• Rengör garderoberna – invändigt och utvändigt
• Ta bort tavelkrokar, spikar och annat som sitter i väggarna
• Dammsug och våttorka golvet
• Rengör väggkontakter och strömbrytare

Övriga utrymmen – klädkammare, hallen, etc

• Rengör garderoberna – invändigt och utvändigt
• Ta bort tavelkrokar, spikar och annat som sitter i väggarna
• Rengör hyllor
• Dammsug och våttorka golvet
• Rengör väggkontakter och strömbrytare

Som synes finns det en hel del att tänka på och ska det bli ordentligt gjort kan det ta relativt mycket tid i anspråk. Känner du att du har fullt upp med flytten i övrigt kan det vara läge att hitta en firma som kan hjälpa till med flyttstädning. Det finns gott om företag som erbjuder den typen av tjänster och som är experter på att rengöra en lägenhet eller ett hus på det grundliga sätt som krävs.
Vi önskar lycka till – med både städningen och själva flytten!

Powered by WordPress