Billigare shopping via internet

Det blir allt fler internetanvändare i Sverige och de flesta använder internet mer eller mindre varje dag för email, resor, sociala medier eller shopping. I många fall har internet helt tagit över den marknad som tidigare haft verksamhet i fysiska lokaler. Dock finns det en hel del fördelar för konsumenter att ha internet som bollplank vid shopping även om man väljer traditionell butik för sina köp och framförallt handlar det om att kunna betala mindre. Det finns idag många aktörer som jobbar med att jämföra priser och flera av dom har funnits sedan länge. Ett par av dessa är pricerunner och prisjakt. Tanken med dessa tjänster är att man skall kunna söka efter det man vill köpa och se var den kostar minst inklusive frakt. Denna industri har fått en ökning i och med lansering av smartphone var man genom att läsa av en streckkod kan se förslag på billigare möjligheter. Detta är en funktion som gör att internet påverkar även när det kommer till vanlig handel.

Trots de möjligheter som finns när det kommer till att jämföra priser är nätshopping eller e-handel som det också heter, i flertalet situationer klart billigast. När det är fråga om elektronik och kläder är näthandel någonting som allt fler väljer mot bakgrund av det stora sortiment man kan välja på, samt att man enkelt kan handla från andra länder var det är billigare. Enligt svensk handel har svenskarna blivit de i norden som känner störst problem inför nätshopping, men det är inte en fråga om betalsystem. Dessa har utvecklats snabbt och har nu blivit nästan lika säkra som att ta ut pengar från en uttagsautomat. Vad som avskräcker svenskar från e-handel från andra nationer är garantibevis och säkerhet för hur reglerna ser ut ifall nu det man köper skulle gå sönder.

Även om denna osäkerhet är utbredd, har i dagsläget omkring 80 procent av svenskarna handlat på internet i något sammanhang och redan ett par år bakåt i tiden, 2009, handlade vi för ca. 750 miljoner kronor via internationell internethandel. Utvecklingen har under senaste åren inte fått någon större ökning.

En prisundersökning av flyttstädare

För den som inte har flyttat så mycket, eller kanske har flyttat men skött städningen själv, kan det vara svårt att få ett grepp om var prisnivåerna ligger. När allt till slut är packat i lådor och bohaget är kört till den nya bostaden är det svårt att hitta orken till att grundstäda boendet också. För den som går i tankarna om att anlita en flyttstädningsfirma kan den här texten vara intressant att läsa.

Priserna i den här undersökningen baseras på två firmor i Stockholm. Inga företagsnamn kommer att nämnas då priserna kan vara föränderliga, samt att undersökningens syfte är att endast ge en fingervisning om priset och inte de exakta summorna.

Antalet kvadratmeter den viktigaste faktorn

En av firmorna har en enkel priskalkylator på sin hemsida där man endast fyller i sitt postnummer och sin boyta. Att skriva in olika postnummer inom Stockholms län gör ingen skillnad för priset. Snarare är fältet med postnummer till för att firman ska kunna berätta om de bedriver verksamhet där eller inte. Firman gör alltså jobb även utanför Stockholm.

Priset då? Bor man på 80 kvadratmeter i Stockholm tar den här firman 3375 kr med rut-avdrag. Bor man i en mindre lägenhet på exempelvis 25 kvadratmeter, kostar en flyttstädning 1775 kr med rut-avdrag.

Nästa firma i undersökningen är betydligt billigare, men också lite mer okänd än den förstnämnda som till större del kanske lever på sitt rykte än sina priser. Här kostar en flyttstädning av en 80 kvadratmeter stor lägenhet 1.900 kronor efter rut-avdraget. För den som bor lite mindre kostar en flyttstädning av en etta (25 kvm) 1 150 kronor efter Rut.

Det här företaget specialiserar sig dock enbart mot just flyttstädning till skillnad mot det förstnämnda som gör allt inom städning. Det som kan rättfärdiga det första bolagets priser, är att de stoltserar med schyssta villkor, utbildning och bra löner till sina anställda städare. Hur de här aspekterna tas om hand vid det billigare företaget står det inget om på hemsidan, men en möjlig anledning till de låga priserna kan vara just sämre villkor för de anställda. Det här kan man dock såklart inte säga med säkerhet. En annan faktor till de höga priserna hos det första bolaget kan vara att det är ett väldigt känt namn vilket gör att kunderna återkommer trots lite högre kostnader.

Hyr din lastbil i god tid

En flytt blir sällan bättre än den planering som föregår själva arbetet med att packa, bära, transportera, bära igen och slutligen genomföra den obligatoriska flyttstädning som krävs. Med planering så menar vi att man måste vara förberedd vid sin flytt och där man vid dagen för denna har allt på plats. Inte minst gäller detta i Stockholm och speciellt gällande det transportmedel som behövs.

Många verkar nämligen ta för givet att det finns ett obegränsat utbud av lastbilar, av släpvagnar och av andra nödvändiga fordon i Stockholm – men så är tyvärr inte fallet. Det som krävs är att man är ute i god tid och där man redan i samband med att flyttdatumet spikas kontaktar en uthyrare av en lastbil och genom detta säkerställer att man verkligen har en tillgänglig sådan.

En lastbil är också något som rekommenderas vid en flytt snarare än att hyra en släpvagn; dels är en lastbil lättare att köra och dels så rymmer den mer – något som verkligen är en positiv aspekt i Stockholm där trafiken kan gör att en extra sväng för att hämta bohag kan innebära en katastrof rent tidsmässigt. Dessutom – hyr du en lastbil tidigt så kommer du att få ett bättre pris också och denna aspekt ska verkligen inte underskattas.

Tänk på vikten då du hyr lastbil

Det finns ofta en- eller två lastbilar på bensinstationer och i deras fordonspark och ställer man dessa mot det stora antal flyttar som sker i staden varje helg så förstår man också att det handlar om en ganka hög konkurrens. Kort sagt; vid en flytt – sikta på att hyra en lastbil och gör detta så fort som möjligt. Dock – här ska vi sätta upp ett varningens finger: se till att du verkligen får köra den lastbil du hyrt. För att få köra en så kallad lätt lastbil så räcker det med ett vanligt B-körkort.

Vikten är dock avgörande i detta och så fort denna överstiger 3.5 ton så krävs det ett annat typ av körkort. Det här är tyvärr ett vanligt misstag som sker och du måste hålla koll på vikten på din lastbil kontra din egen körkortsbehörighet – om inte så kan det komma konsekvenser i form av böter eller ett indraget körkort.

Dessutom – det är skillnad på att framföra en lastbil och en vanlig personbil. Testkör gärna innan och gör det på en mindre trafikerad väg eller en öppen parkering (öppen som i folktom) där du provar svängradie samt hur din lastbil beter sig vid backning.

Läs mer om lastbilar här.

Lätt att komma i kontakt med en akut tandläkare

Till mångt och mycket så sätts sjukvårdens funktionalitet och kvalitet på sin spets då de akuta fallen kommer in. Det vill säga; har man resurser och personal nog för att ta hand om akuta skador och gällande detta så kan man säga att Sverige i allmänhet och Stockholm i synnerhet haft det bra förspänt. Men; att det börjat bli sämre.

Detta gäller primärt vård på kroppskador där man kan se hur akutrummen på sjukhus i Stockholm snabbt blir överfulla och där det tar väldigt lång tid innan vård ges; ett underbetyg som kan förklaras av att det skett en massiv inflyttning till staden och där sjukvården – precis som bostadsmarknaden – inte riktigt hängt med. En utbyggnad av både Karolinska och snart även av Södersjukhuset kan förhoppningsvis råda bot på detta.

Gå före i kön hos en akut tandläkare i Stockholm

Vi ska dock titta lite närmare på en annan del som de facto blivit bättre i Stockholm och denna gång gäller det tandläkare och hur man idag kan få en snabb kontakt – och behandling – av en akut sådan. Förr fick man nämligen vänta relativt länge innan man kunde träffa en akut tandläkare även i Stockholm – men numera så har fler och fler privata mottagningar börjar avsätta speciella tider just för dessa akuta fall. Alla som någon gång haft tandvärk vet också vikten av att kunna få vård av en akut tandläkare i Stockholm så fort som möjligt; att denna utveckling skett är således ytterst välkommen och välbehövlig.

Ett snabbt exempel på detta! vi säger att du befinner dig på ditt arbete som mattläggare i Stockholm där du är i full fat med att naja spik och där det inte vill sig bättre än att du drar najtången rakt i din mun varpå en framtand lossnar. En fruktansvärd smärta naturligtvis och dina kollegor tar direkt fram sina telefoner och söker efter en akut tandläkare i Stockholm på Google – något som genererar dem flertalet träffar och där de direkt kan boka in en tid hos en tandläkare i det kvarter du jobbar.

Inom tio minuter så sitter du på plats hos en akut tandläkare på denna närliggande mottagning i Stockholm och får din framtand lagad; du har gått före i kön och du slipper – som vid kanske ett armbrott – sitta ned någon längre tid.

Här kan man säga följande: skulle akutsjukvården kunna följa detta exempel som gäller en akut tandläkare så skulle Stockholm som stad må betydligt bättre. Förhoppningsvis kan dessa ombyggnationer av de större sjukhusen leda till detta.

Byta fönster – tänk på detta

Fönster har precis som allt annat på ett hus en begränsad livslängd och det innebär att man då och då – med ett väldigt långt tidsspann emellan dock – kanske måste genomföra ett byt aav fönster. En tydligt indikator på att det kan vara dags att byta fönster är att man ser att en räkning för energi plötsligt blir omotiverat hög och där man således kan ha fönster som läcker. Med detta menar vi att de fönster som finns på huset släpper in kall luft och låter varm sådan komma ut och där är det naturligtvis även viktigt att åtgärda även sett till klimatet man har inomhus.

Med detta sagt så tänkte vi titta lite närmare på hur ett byte av fönster kan te sig och först och främst så tänkte vi peka på två val som du kan göra gällande material. Vi säger här att du äger ett hus i Örebro då denna stad får utgöra en storleksmässig medelpunkt i Sverige.

Fönster av plast. Fördelar: Billigare. Minimalt underhåll (tvättas av någon gång per år). Hållbara. Bra isolering. Nackdelar: Svåra att matcha rent estetiskt mot exempelvis trähus. Svåra att reparera – uppstår en spricka i ett fönster av plast på ditt hus i Örebro så får du förmodligen byta hela fönstret.
Fönster av trä. Fördelar. Vackrare. Klassiska. Hållbara – vid korrekt val av träslag och underhåll.
Nackdelar: Kräver underhåll nästan årligen och du får vara beredd på att jobba hårt för att hålla dina träfönster i Örebro i gott skick. Slipa, putsa och måla är något som krävs.

Där hade vi några för- och nackdelar med trä respektive plastfönster och oavsett vilken av dessa du väljer till ditt hus i Örebro så kan vi inte nog poängtera det viktigaste – rätt montering. Det spelar ingen roll vilket fönster du väljer om det inte installeras på ett korrekt sätt och därför råder vi dig att kontakta och anlita professionell hjälp för detta. Antingen genom leverantören eller genom att anlita en snickare eller glasmästare i Öebro. Gör det detta på egen hand så riskerar du att drabbas av det som du velat undvika genom att byta dina fönster – ett läckage.

Kort sagt; det är svårt att montera fönster på egen hand och saknar du den nödvändiga erfarenheten så är det bäst att lämna över ansvaret till de som kan. Använd rot-avdraget för detta om du är berättigad – då kommer du dessutom billigt undan. Kort och gott – byt gärna fönster i Örebro, men se till att göra det på ett korrekt sätt.

Rut-avdraget är välkommet i Stockholm

Det finns många som haft nytta av det så kallade rut-avdraget och detta kanske framförallt i större städer där man sett att flest väljer att använda sig av denna frikostiga skattesubvention. Det finns helt enkelt ett större behov i Stockholm gällande professionell hjälp med hushållsnära tjänster och primärt så handlar det om att stressade småbarnsfamiljer väljer denna utväg.

Kort sagt; en familj i Stockholm där båda föräldrarna arbetar heltid och där det finns småbarn har ofta inte tid att avsätta för städning och anlitar då en städfirma för detta. man gör det för att spara tid och det hela handlar inte om att en familj i Stockholm på något sätt är latare eller sämre på att städa än vad fallet är för en familj av motsvarande storlek i en annan, mindre stad. Sitter man – som exempel på detta – i upp till två timmar i tunnelbana, på en buss eller i en bilkö – ja, då är det också två timmar som försvinner och som inte kommer tillbaka.

Högkvalitativ flyttstäd i Stockholm

Rut-avdraget har således varit en väldigt välkommen gäst i Stockholm och detta gäller inte enbart den hemstädning vi ovan berört; nej, det finns även ett annat område där denna skattesubvention visat sig vara ytterst välkommen och detta inom flyttbranschen. Det sker väldigt många dagliga flyttar i Stockholm och gemensamt vid dessa – och vid flyttar i övriga Sverige – är att man alltid måste genomföra flyttstäd.

Skillnaden mellan Stockholm och övriga Sverige gällande denna flyttstädning är att det är betydligt vanligare att man i den förstnämnda staden anlitar professionell hjälp i form av en städfirma och där man alltså väljer att göra detta med sitt rut-avdrag. Flyttstäd i Stockholm utförs alltså i många fall av proffs och där privatpersonen drar av halva arbetskostnaden för jobbet på sin deklaration och får summan tillbaka på sitt skattekonto.

Här kan vi direkt säga att det skett en otrolig förändring; det är väldigt få som i dagsläget klagar gällande flyttstädning och kvaliteten vid sådana har höjts otroligt mycket i Stockholm. Det här gör att vi verkligen rekommenderar denna lösning även om man ska flytta i en mindre stad. Kort sagt; slipp onödiga konflikter med den som köpt din bostad – ta professionell hjälp med din flyttstädning och använd ditt rut-avdrag för tjänsten.

Bra tandläkare i Solna

Om man ser till utvecklingen som skett inom tandvården så kan man i Stockholm se de tydligaste exemplen på förbättring; både sett till priset och sett till vilka tjänster som man kan söka hjälp för. Om vi börjar med det förstnämnda  – priset – och förklarar varför detta blivit bättre så kan vi peka på att det under en längre tid funnits en möjlighet för en tandläkare att slå upp dörrarna till en egen mottagning och då denne dessutom själv bestämmer priserna så har dessa i Stockholm – generellt – blivit lägre.

Detta på grund av konkurrensen – en tandläkare i Stockholm kommer att ha flertalet konkurrenter och blir på så sätt tvungen att anpassa sina priser efter hur dessa konkurrenter agerar. Kort sagt – finns det en tandläkare i Solna som ligger väldigt mycket lägre än vad en annan tandläkare innanför tullarna i Stockholm gör så kommer också fler kunder att söka sig till den mottagningen i Solna. Särskilt här med tanke på att de svenska priserna för att besöka en tandläkare ligger så pass högt som de trots allt gör.

Kan en tandläkare i Solna erbjuda låga priser så kommer denne också att tilltala fler kunder och – framförallt – så sätter han en ny agenda rent prismässigt för resten av branschen i Stockholm och det är också det vi menar då talar om den prismässiga förbättringen för tandvård i Stockholm. Här finns det all anledning till avundsjuka från personer boende i mindre städer där kostnaden för en tandläkare ligger kvar på samma höga nivå och där konkurrensen – helt enkelt och tyvärr – är lägre.

Blek dina tänder hos en tandläkare i Solna

Då det kommer till nästa punkt som vi nämnde inom den förbättring som skett i Stockholm så handlar detta om de tjänster som en tandläkare idag erbjuder. Ser man till exempelvis estetisk tandvård och en typisk punkt inom denna så handlar det om blekning av tänder; något som förr krävde en lång väntetid och som var lågprioriterat hos en tandläkare.

Idag kan man se att fler och fler tandläkare har insett att det finns ett behov att fylla och att de specialiserat sig på estetisk tandvård i allmänhet och tandblekning i synnerhet. En tandläkare i exempelvis Solna kan idag – för ett billigare pris – se till att hjälpa alla de, främst yngre personer, som anser sig ha gula tänder som hämmar dem i deras vardag. Något som inte är ovanligt och som blir så mycket säkrare om man genomför behandlingen hos en tandläkare än om man beställer hem ett kit från exempelvis internet.

Tandblekning och andra ingrepp tas – helt enkelt – på ett större allvar idag och dessutom så är metoderna båda säkra och effektiva. Tandvården i Stockholm har – sett ur kundernas perspektiv – aldrig varit bättre och vi får hoppas att detta sprider sig även till övriga, mindre städer i Sverige.

Här finns en bra tandvårdsklinik i Solna.

Planera för flyttstädning i Stockholm

Att flytta innebär i sak att man bär och transporterar sina möbler, sitt bohag och sina personliga tillhörigheter från plats A till plats B och att man i och med detta också – oavsett anledning till flytten – gör en nystart i sitt liv. Däri ligger det inga problem, i teorin är alla flyttar lika enkla och likadana – men i praktiken så är det ett projekt som alltid och utan undantag kräver en god planering. Detta förutsatt att man genomför flytten på egen hand. Varje moment i en flytt är något som man måste beräkna och väga in tiden i den stora planeringen och detta av den anledningen att man ofta har en begränsad tid – om kanske en helg – att röra sig med.

Det vill säga; missar man att packa, räknar man inte med att det tar en viss tid att bära eller om man underskattar exempelvis trafiken – ja, då får man också problem med att hinna. Här ska man också se till att det sällan handlar om att privatpersoner vid en flytt misslyckas med att bära ut alla möbler och allt bohag; istället så handlar det om att man misslyckas med det avslutande och det viktigaste momentet – sin flyttstädning. Att man kanske inte hinner packa under veckan, att man inte får tag på ett tillräckligt stort fordon (och tvingas åka två gånger) eller att det är för mycket trafik är något som i slutändan leder till att man inte hinner genomföra en perfekt flyttstädning.

Ta hjälp med din flyttstädning i Stockholm

Ser man till det sistnämnda – trafiken – så kan man i och med den viktiga punkten också förstå i vilken stad som en utebliven flyttstädning är vanligast; nämligen Stockholm. Att en flytt drar ut på tiden i Stockholm och slutligen leder till att en flyttstädning inte genomförs eller genomförs med ett undermåligt resultat är tyvärr vanligare än vad som borde vara fallet. Finns det då några tips kring hur man ska hinna med sin flyttstädning även om trafik och annat – som i Stockholm – sinkar flytten?

Ja, och det handlar dels om att lägga upp en planering som är mer anpassad efter verkligheten; att exempelvis redan under veckan innan den stundande flytten påbörja paketering av böcker och porslin är ett bra sätt att sparar tid.

Annars är rådet att man tar professionell hjälp med sin flyttstädning och detta särskilt om man ser till dagens läge. Numera kan man nämligen använda sig av rut-avdraget vid en flyttstädning och dra av upp till halva arbetskostnaden; en förmånligt skattesubvention som borde medföra att fler personer med ett gott samvete kan lämna över nyckeln till ett rent hem i Stockholm.

Hur kommunicerar ert företag?

Väldigt många kunder idag upplever att kontakten blivit sämre och svårare att få till stånd med olika företag – tvärtemot vad man skulle kunna tro om man har dagens teknologi  i åtanke. I många fall är det också denna som ställer till det; företag och olika institutioner har försökt effektivisera sin verksamhet och därmed har man sagt upp folk som tidigare satt i exempelvis en telefonväxel och hjälp kunderna att komma i kontakt med rätt person och kunde informera om hur ärendet kunden i fråga ville ha hjälp med behandlades.

De mänskliga kontakten ska inte underskattas i detta och här har många företag stora problem där kunderna istället tvingas sitt i en lång telefonkö där den enda informationen sker via en röst som påpekar vilket nummer man för närvarande har samt avlägger en ursäkt ungefär var tionde ringsignal. Effektiviseringen av sin telefonväxel har således gått ut över de som man ville hjälpa – nämligen sina kunder som upplever en allt större frustration för varje signal som ljuder i luren.

Byt telefonväxel

Det som man måste vara medveten om som företag och som statlig institution är att detta är rent kontraproduktivt, att det är ineffektivt och att det enbart skapar missnöjda kunder som redan vid återkoppling eller ett svarat samtal har rest raggen och är fientligt inställd. Det finns modernare typer av en telefonväxel i dagsläget som ger kunderna bättre service och som möjliggör både snabba återkomster, snabba vidarekopplingar och som är utrustade med smarta lösningar för smartphones – som de flesta använder sig av i dagsläget. Kort sagt; en modern telefonväxel möter de krav som kunder och privatpersoner ställer – och har rätt att ställa i dagsläget. Dessutom så underlättar en bättre telefonväxel också den interna kommunikationen i företaget också.

En modern telefonväxel ger bättre möjligheter

Menas med detta, med en modern telefonväxel finns det klara fördelar även internt i företaget. Några av dessa innebär att man kan hålla telefonkonferenser där det inte spelar någon roll vilken operatör deltagarna har, där det inte spelar någon roll vart i världen de befinner sig eller vilket typ av telefon som de använder sig av.

Något som sparar extremt mycket pengar och som dessutom fungerar betydligt bättre än gårdagens telefonväxel  där man ofta var bunden till en och samma operatör och där antalet anslutna terminaler var ytterst begränsade. Här kan ett företag verkligen optimera sina kostnader och på ett bättre sätt räkna hem en framtida vinst. Att teknologin ständigt utvecklas och går framåt innebär inte att man som företag kan vila på hanen.

Tvärtom; man måste vara flexibel och anamma de lösningar som hela tiden presenteras och detta oavsett om det handlar om en modernare telefonväxel eller om en molnlösning för internet. Den som vågar kommer att vinna och den här vinsten består av kundernas förtroende. En vinst som man inte har råd att vara utan.

Powered by WordPress