Billigare shopping via internet

Det blir allt fler internetanvändare i Sverige och de flesta använder internet mer eller mindre varje dag för email, resor, sociala medier eller shopping. I många fall har internet helt tagit över den marknad som tidigare haft verksamhet i fysiska lokaler. Dock finns det en hel del fördelar för konsumenter att ha internet som bollplank vid shopping även om man väljer traditionell butik för sina köp och framförallt handlar det om att kunna betala mindre. Det finns idag många aktörer som jobbar med att jämföra priser och flera av dom har funnits sedan länge. Ett par av dessa är pricerunner och prisjakt. Tanken med dessa tjänster är att man skall kunna söka efter det man vill köpa och se var den kostar minst inklusive frakt. Denna industri har fått en ökning i och med lansering av smartphone var man genom att läsa av en streckkod kan se förslag på billigare möjligheter. Detta är en funktion som gör att internet påverkar även när det kommer till vanlig handel.

Trots de möjligheter som finns när det kommer till att jämföra priser är nätshopping eller e-handel som det också heter, i flertalet situationer klart billigast. När det är fråga om elektronik och kläder är näthandel någonting som allt fler väljer mot bakgrund av det stora sortiment man kan välja på, samt att man enkelt kan handla från andra länder var det är billigare. Enligt svensk handel har svenskarna blivit de i norden som känner störst problem inför nätshopping, men det är inte en fråga om betalsystem. Dessa har utvecklats snabbt och har nu blivit nästan lika säkra som att ta ut pengar från en uttagsautomat. Vad som avskräcker svenskar från e-handel från andra nationer är garantibevis och säkerhet för hur reglerna ser ut ifall nu det man köper skulle gå sönder.

Även om denna osäkerhet är utbredd, har i dagsläget omkring 80 procent av svenskarna handlat på internet i något sammanhang och redan ett par år bakåt i tiden, 2009, handlade vi för ca. 750 miljoner kronor via internationell internethandel. Utvecklingen har under senaste åren inte fått någon större ökning.

Sköt din flyttstädning på ett bra sätt

Det finns en oroväckande tendens i Sverige som rör flyttar och detta handlar om att den som flyttar ur en bostad inte slutför de uppgifter som ingår. Det vill säga; en person flyttar och bär ut allt sitt bohag, sina möbler och sina andra tillhörigheter, men det är efter det här som felet saker – man struntar- eller fuskar med sin flyttstädning. Många rycker på axlarna här och tänker att det knappast är något att reagera på – vad spelar det egentligen för roll om det är lite smuts kvar i bostaden? Det är just en sådan tankegång som förstör för andra. Om man exempelvis ska flytta från en lägenhet i Eskilstuna till ett annat boende i Stockholm – ja, då kommer man genom att strunta i sin flyttstädning att ställa till det för de som står redo att flytta in.

Det handlar alltså uteslutande om att man visar varandra respekt och att man underlättar för varandra vid en flytt. På samma sätt som den person som flyttar från Eskilstuna förväntar sig en ren lägenhet vis ankomst till Stockholm så förväntar sig också de nya ägarna att en flyttstädning genomförts. Helt enkelt så att de direkt kan börja bära in sina möbler och installera sig på riktigt – utan att behöva börja med att städa. Hur noggrann ska då en flyttstädning vara och finns det något som man ska lägga ner extra krut på?

Ja, först och främst så är en flyttstädning ansträngande – det kan man inte förneka – och den kräver stor noggrannhet. Känner man att det inte finns ork eller motivation så kan man istället för att ge sig i tu med denna på egen hand anlita en städfirma. Det är det säkraste sättet att få en flyttstädning godkänd och städfirmor finns ju trots allt över hela landet också – från Malmö, via Eskilstuna och hela vägen till Kiruna. Godkänd, varför skrev vi det ordet?

Ja, det är nämligen så att om en flyttstädning underkänns så kan det komma ekonomiska krav från de som ska flytta in – det finns alltså även ekonomiska intressen i att varför man ska städa ur sin bostad vid en flytt; något som ofta kommer som en obehaglig överraskning för de som struntat i att göra det.

Om du ska flytta och väljer bort professionell hjälp så tycker vi att det är extra viktigt att du fokuserar på några områden då du genomför en flyttstädning och om vi radar upp dessa nedan så kan du få en slags mall att utgå ifrån. Kom ihåg här – oavsett om du flyttar från en villa i Eskilstuna eller en mindre lägenhet i Stockholm – en flyttstädning tar lång tid så se till att avsätta rejält med sådan. Gärna en hel dag.

• Köket. Alla ytor, skåp och lådor ska rengöras. Glöm inte kyl- och frys samt spisen (även bakom och inuti)
• Badrummet. Här ska du fokusera på att det skiner, använd gärna ättika för extra glans på kakel och klinkers. Här ska även golv- och avloppsbrunnar rensas.
• Fönster. Det här är något som många glömmer – se till att putsa fönstren och att göra ren dessa invändigt.
• Golv, lister och vägguttag. Dammsug och dammtorka allting i ditt gamla boende.
• Avsluta. Gör en sista koll och se till att golven är torkade; använd gärna såpa snarare än rengöringsmedel – naturligtvis dock beroende på vilket typ av golv du har.

Gå in på www.flyttstädningseskilstuna.net om du behöver hjälp med din  flyttstädning i Eskilstuna.

Takläggare behövs för god kvalitet

Då det kommer till ett hud så är det främst två stycken områden som man som husägare inte får fuska med utan där man vid problem bör kontakta extern, professionell hjälp. Det första området handlar här om grunden och det spelar ingen roll om huset i sig är i gott skick – är grunden i dåligt skick så riskerar huset att drabbas av fukt- och mögelskador. Detta är något man som husägare bör vara vaksam med och att genomföra regelbundna kontroller är verkligen ingen dum idé. Det krävs heller inte så mycket för att upptäcka att grunden börjat läcka in vatten från jorden – ofta räcker det med att gå ner i källaren och lukta, hålla utkik efter eventuella fuktfläckar eller att det börjar lossna färg från väggarna. Samtliga här är tecken på att en dränering bör bokas in – något som inte alls är lika dramatisk som det låter.

Ser vi till det andra området så tar vi oss istället upp till husets topp och fokuserar på taket som är det område som – liksom grunden – hela tiden tar emot angrepp från naturen; regn, snö, hagel, stark sol och annan nederbörd. Detta innebär att man då och då måste reparera eller helt byta ut sitt tak och det är vid det sistnämnda som vi rekommenderar att man kallar in professionell hjälp i form av en takläggare.

De mindre reparationerna kan du ofta sköta på egen hand – men vid ett komplett takbyte så krävs det god kunskap, det krävs en massa utrustning och det krävs tid. Som exempel på hur du ska agera då du initierar en kontakt med en takläggare – i jakt på ett bra pris så kan vi komma med några tips. Det man ska veta är att det ofta inte är en takläggare som kostar mest – lejonparten av kostnaden kommer istället att läggas på material och detta är heller inte så dyrt som det en gång var. Vi återkommer till detta senare och fokuserar på hur du kan få tag på en billig takläggare.

Billig takläggare i Stockholm

Här ska du veta att du har en större chans att få tag på en takläggare till ett bättre pris om du bor i en större stad där vi får säga att Stockholm är den som sticker ut allra mest. Vi fokuserar således på vår huvudstad och här är det ingen chock att du kommer att få ett bättre pris om du kontaktar flera stycken; det vill säga – du ringer flertalet takläggare i Stockholm och tar in offerter som du därefter ställer mot varandra. På så sätt får du alltså fram det bästa priset och om vi tar oss till materialet då? Hur kan detta bli billigare?

I stort sätt så utgår vi från samma princip som då det gäller en takläggare. Du besöker så många byggvaruhus som möjligt, utgår från det som den takläggare du anlitat säger att han behöver och även här har en person boende i Stockholm en fördel. Vi säger detta enbart för att det där finns exempelvis K-Rauta, Woody, Fredells, Bauhaus, Hornbach med mera. Chansen är alltså stor att du hittar exakt det material du behöver till ett bra pris.

Således så kan du komma undan med en ganska liten summa i dagsläget om du ska byta ut ditt tak och – detta är viktigt – dessutom kan du använda rut-avdraget också; något som ytterligare kapar kostnaden för de redan billiga takläggaren. Chansa inte med ditt tak – kalla in ett proffs!

När man behöver VVS i Umeå

VVS, vilket är en förkortning för värme, ventilation och sanitet, är något som man ofta förknippar med det arbete som en rörmokare utför. Det finns flera fall då man behöver anlita någon för att utföra VVS-arbeten i hemmet, exempelvis vid renoveringar, när man bygger nytt, om det uppstått något problem med avloppet eller om man har fått en vattenläcka. Den som utför VVS-arbeten ska vara certifierad så att arbetet blir utfört på rätt sätt och enligt myndigheternas riktlinjer.

Hitta VVS i Umeå

När man renoverar kök, badrum eller behöver dra nya rörledningar så behöver man anlita ett företag som hjälper en att få arbetet utfört på rätt sätt, läs mer på www.vvsumeå.se. Det finns många saker som man behöver ta hänsyn till och tänka på när man arbetar med VVS, bland annat att förebygga så att det inte uppstår framtida vattenskador. Om man ska dra rörledningar och avlopp utomhus i ens trädgård så behöver man dels använda rätt material men även lägga rörledningarna på ett sådant djup så att inte rören fryser sönder när det är kallt och orsakar vattenläckor.

Det är inte bara ens hem som man behöver ta hänsyn till när man arbetar med VVS i Umeå. Om det uppstår vattenskador på huset så leder det också ofta till, förutom dyrbara renoveringar, mögel vilket kan påverka hälsan hos de personer som bor i huset. En annan aspekt som man måste ta hänsyn till när man arbetar med VVS är miljön. Man får inte använda miljöfarligt material och inte heller släppa ut sitt avlopp i naturen hur som helst. När man behöver hjälp med VVS i Umeå ska man alltid anlita ett företag som är certifierat för att arbeta med VVS.

Elinstallationer i Kristianstad

Elinstallationer är något som måste utföras av en kompetent och utbildad hantverkare. Du som tror att du kan utföra dina elinstallationer på egen hand, borde tänka på att du riskerar säkerheten för andra människor och din familj. Det är smart att välja en utbildad elektriker vid alla typer av elinstallationer, såväl stora som små för att vara på den säkra sidan. När det gäller Elinstallationer i Kristianstad, så hittar du Comne Work AB, som ett första val när det gäller alla typer av el och elinstallationer i hem, på företag och i fastigheter.

Ett pålitligt företag som utför kvalitetsinstallationer

Comne Work AB är ett pålitligt företag med kompentens inom många områden, såsom el, vatten och energi. Att du får professionella elinstallationer i Kristianstad med omnejd när du kontaktar Comne Work AB, kan du lita på. Det har många andra i samma område redan gjort, och sitter idag med moderna, säkra och fungerande elinstallationer av alla typer. Här utförs elinstallationer i Kristianstad vid nybyggnationer, renoveringar, diverse belysning, samt fiber, nätverk, KNX och fibersvetsning.

När ett företag och dess personal kan vara verksamma inom så pass många skilda områden inom elinstallationer, så pekar det på att det finns en kompetens att lita på hos denna hantverkare. Hos Comne Work AB kan du även få hjälp med energisparande åtgärder, såsom installationer av solfångare för vattenburen uppvärmning av villor och fritidshus, samt även VVS-arbeten som också utförs av utbildad och licensierad personal med spetskompetens. Är du eller någon du känner i behov av elinstallationer, så gör dem absolut inte själv. Kontakta Comne Work AB, så kan du även på deras redan låga priser använda din rätt till ROT-avdrag och möjlighet att bara betala 50 procent av det egentliga beloppet.

Olika sätt att synas för företag

För företag över hela Sverige – men kanske främst i större städer – så är det alltid av värde att synas och därmed kunna göra sig ett namn; oavsett vilken bransch man än må vara verksam inom. Det kan här handla om att man använder sig av de något äldre kanalerna i form av annonsering i tidningar eller tv-reklam. Dessa två brukar dock vara dyra och under senare år har man istället här sett att fler och fler företag istället söker sig till internet för sin annonsering; något som är ganska logiskt då man ser att internet är en väsentlig del i människors liv. Att kanske köpa en banner eller anlita ett företag som jobbar inom sökmotoroptimering har blivit ett prisvärdare alternativ än vad det är att drunkna i tidningarnas annonsavdelning för många företagare i Sverige. Ser man till mindre företag som kanske har en begränsad budget att lägga på annonsering så finns det andra vägar att gå i jakt på att synas och om vi listar några av dessa här nedan så kanske ett par användbara tips kan dyka upp.

• Bildekorer. Här har vi ett utmärkt – och mycket prisvärt – alternativ att synas. Genom att sätta dekorer på bilen så använder man sig av en slags fysisk marknadsföring som gör att man syns oavsett om man jobbar eller om man bara är ute på privata ärenden. Se dock till att hålla bildekoren åt det mer sparsmakade hållet – använder man för mycket så riskerar man nämligen att det omvända händer och att kunderna istället tröttnar.

• Sociala nätverk. Gratis är de facto gott. Skaffa en facebook-sida där du kan presentera ditt företag, förklara vad ni gör och lägg ut bilder på de jobb ni utfört. Se till att skapa ett litet sug kring din verksamhet och få dina kompisar att länka ut dina uppdateringar. Återigen dock; använd detta relativt sparsamt – blir det för mycket så finns alltid risken att folk tröttnar och att ni hamnar i ett undangömt hörn i flödet.


• Rollups. Om ni någon gång varit på en mässa så vet ni vad rollups är. Rollups är de markstående flaggor som man brukar fästa vid sin monter och rollups finns även i storlekar – och tyngder – som står emot både vind, vatten och annan nederbörd. Investera i ett par rollups och gör till en vana att ställa ut dessa varje gång du öppnar din affär eller din verksamhet. Rollups syns från långt håll och har en förmåga att dra till sig uppmärksamhet. Rollups är perfekt! CAPCA är ett företag som kan hjälpa dig med dina rollups.

• Sponsra. Se till att trycka upp t-shirts, tröjor och muggar och dela ut dessa till vänner och bekanta. Försök även få till stånd ett möte med någon lokal sportförening om att sponsra dem med pengar i utbyte mot att synas på deras matchtröjor och uppvärmningsställ. Detta är ett väldigt bra sätt för – framförallt – mindre företag att komma ut och synas och detta även i andra städer. De flesta lag spelar ju även bortamatcher, eller hur?

Rädda barnkalaset

Alla föräldrar kommer ju att se sina barn växa upp och i takt med åldrandet ökar också kraven på att ge sitt barn lyckade födelsedagsfester. Detta brukar vara som allra svårast i åldrarna mellan fem till tio och handlar alltså – beroende på hur många barn man har – om fem tillfällen. I det svåra ligger en press där andra föräldrar brukar pekas ut som de stora skurkarna – föräldrar som förköper sig och som bjuder på gigantiska fester för sina barn. De sätter, så att säga, en ny standard och lägger upp ribban på världsrekordnivå i form av hoppborgar, djur, clowner och tårtor av alla möjliga slag. Detta brukar alltså vara det stora problemet och detta är ju egentligen ganska löjligt. För ett barn handlar ett kalas knappast om hur många tårtor det serveras eller hur många presenter som ska öppnas – ofta handlar ett kalas för dem om hur många gäster som kommer och vad man kan hitta på tillsammans med dessa.

Det är alltså föräldrarna som är osäkra i sig själva och inte litar på att den planering de genomfört är hållbar utan vacklar i sista stund och sticker ner till konditoriet för att köpa fler tårtor eller till någon butik för att utöka antalet presenter. Visst – det kan ligga något fult över att vissa föräldrar verkligen sätter prestige i att överträffa varandra genom att bjuda på dyra fester, lägga stora pengar på både aktiviteter och tårtor – men sådana kommer alltid att finnas. Som förälder måste man alltså svälja stoltheten och inse att barnen kommer att bli lyckliga oavsett vad som planeras för ett kalas.

Glöm tårtor, glöm extremt dyra presenter och glöm det där med hoppborgen – se till att hålla det enkelt och involvera dig själv och de andra vuxna människorna i barnens lekar och aktiviteter. Annars – om du känner att planeringen är för snäv och att du helt enkelt inte hinner fixa med tårtor eller annat – så finns det alltid alternativ och ett av de bästa följer nedan.

Boka ett lekland

Då vi sa att man skulle glömma det där med en hoppborg menar vi alltså att man inte behöver hyra den på egen hand. Numera finns det – i nästan varje stad – något form av lekland som man som förälder kan hyra. På ett sådant får barnen verkligen leka och umgås och hitta spännande utmaningar. Som förälder räcker det här med att hushålla med tårtor och saft för de pauser som kan uppkomma i allt lekande. Detta kan dessutom vara en god idé att planera med andra föräldrar – barnens kompisar – och försöka förlägga allas kalas till detta lekland.

På så sätt är det ingen som försöker vara en bättre förälder genom att bjuda på bättre kalas utan man når istället en jämnare nivå som alla kan ha råd med. Visst – det kan handla om att någon förälder köper större tårtor, men det får man i så fall köpa i detta läge. Huvudsaken är att de flesta följer den inslagna vägen och framförallt – att barnen får det så roligt som möjligt. Ett kalas handlar trots allt om dem, eller hur?

En tandläkare i Solna har patienter över hela Stockholm

Stockholm är en stor stad med många olika stadsdelar och det som är fint med denna stad är att alla sammanlänkas på ett bra sätt genom fina kommunikationer – både kommunala och genom välskötta vägar. Det här gör att företag i Stockholm blir flexibla och kan åta sig uppdrag över hela staden sannare än enbart till den stadsdel där de har sin bas. En snickare i Hökarängen kan utan problem ta på sig jobb i Nacka medan en elektriker i Nacka kan ta på sig jobb i Hökarängen och så vidare. För privatpersoner är detta också en fördel och man kan utan problem ta sig till sina favoritaffärer, sina personliga små favoriter och uträtta övriga ärenden snarare än att vända sig till de lokala alternativen som erbjuds. Det här kan innebära att en person boende i Årsta kan åka till en tandläkare i Solna och laga sina tänder där; oavsett anledning – bättre service, billigare pris eller en tidigare personlig relation. Resan tar inte mer än en halvtimme och detsamma gäller ju om et motsatta sker.

Stockholm och de personer boende där har helt, enkelt, en klar fördel i detta och om man ser just till det rent ekonomiska så innebär detta att en person i Stockholm på ett helt annat sätt aktivt kan söka efter det billigaste priset jämfört med vad en person i en mindre stad kan göra. Tack vare detta blir även priserna billigare också – om en tandläkare i Solna erbjuder sina tjänster än vad en tandläkare i Årsta gör, ja, då kommer ju denna tandläkare i Solna i slutändan kunna stjäla en del kunder från sin konkurrent. Något som naturligtvis gör att denne tandläkare i Årsta måste följa exemplet från Solna och själv sänka sina priser och i slutändan gynnar detta kunderna.

Det spelar sedan ingen roll om det handlar om en tandläkare i Solna eller exempelvis en delikatessbutik på Östermalm – börjar en sänka sina priser så måste dennes konkurrenter följa exemplet för att kunna behålla sina kunder. Man kan som företagare i Stockholm inte räkna med att de kunder man har ska vara lojala på samma sätt som man kanske kan göra i en mindre stad – priser och personlig service kommer alltid att avgöra om en person i Stockholm tycker att det är värt att åka en halvtimme extra från Årsta till Solna för att besöka exempelvis en tandläkare.

Servicen avgör om en tandläkare i Solna får kunder

Just personlig service är extra viktigt att trycka på då det handlar om företagare i Stockholm i frågan om att behålla sina kunder och här har vi ett utmärkt exempel i form av just en tandläkare. Det är nämligen så att relationen mellan en patient och en tandläkare är något unikt och för en person som bor i exempelvis Årsta är det inga problem att åka till Solna för att besöka en tandläkare – han skulle lika gärna kunna åka till Kiruna om han haft en bra tidigare relation med en tandläkare där.

Slipp krav på ersättning – sköt din flyttstädning

En flyttstädning är något som måste göras och detta oavsett var i Sverige man bor. Missköter man eller struntar i att genomföra en flyttstädning då man flyttar ut ur sitt boende så riskerar man nämligen att de nya ägarna kräver ersättning av dig retroaktivt. En både dyr och – framförallt – onödigt uppgift. Varför måste man då genomföra en flyttstädning och varför kan inte de nya ägarna städa sitt eget hem? Jo, det handlar om bekvämlighet och en sorts kretslopp som fungerar för alla parter.

Vi kan här vända på frågan för att du bättre ska förstå; hur skulle du känna om det boende dit du själv ska flytta var smutsigt och där ingen flyttstädning genomförts? Det är alltså inte så himla roligt att stå där med hela sitt bohag – redo att flytta in, och sedan få avbryta allting för att börja städa.

Det man ska veta är alltså att detta kretslopp är en ganska känslig sak och att det räcker med att en person struntar i sin flyttstädning för att hela cirkeln ska brytas. Se till att denna person inte är du! Vad ska du då fokusera på vid din flyttstädning och vilka områden är viktigast?

Tyvärr ( kan man tycka…) ingår det mesta i en flyttstädning och detta innebär att man måste städa allt ifrån vitvaror, köksskåp, bänkar, fönster, lister, speglar, golvbrunnar, badkar och dusch, skåp, lådor, belysning, garderober, tvättmaskin… En diger lista som dessutom fylls på med att golv och andra ytor naturligtvis även de måste dammsugas och torkas av. Det är alltså lätt – men inte försvarligt på något sätt – att förstå varför man struntar i en flyttstädning. Den tar, helt enkelt, väldigt lång tid att genomföra. Åtminstone om man utför den på egen hand.

Hjälp med flyttstädning

Tar man hjälp så går det betydligt fortare och här finns det några alternativ som man kan använda sig av. Nummer ett är att man försöker engagera och involvera sin vänner, sin släkt och andra bekanta i detta arbete. Det behöves inte så många för att arbetet ska gå fort och om man delar upp de olika områdena mellan sig så går det ännu fortare.

Dock – det är, av ganska förklarliga skäl, svårt att motivera varför kompisar ska ställa upp och städa i din gamla bostad och varför de ska lägga sin dyrbara tid på detta ändamål. Lyckas man med detta så är det dock det bästa alternativet då det blir det billigaste.

Alternativ nummer två då det kommer till en flyttstädning är att man använder sig av extern hjälp i form av en professionell firma. Detta kostar ju naturligtvis lite pengar – dock inte så mycket som man kan tro. Numera får du ju nämligen använda dig av ditt rut-avdrag vid detta och det gör ju att kostnaden sjunker ganska rejält.

Det kan vara värt att få jobbet ordentligt gjort och det kan definitivt vara värt att betala lite extra för det. Huvudsaken är att det verkligen blir genomfört. Bryt inte kedjan vi nämnde ovan.

Anlita Flyttbolaget om du bor i Stockholm och behöver hjälp med din flyttstädning.

Powered by WordPress